Internationella fredsdagen

Fredsstaty i Chimaltenango, Guatemala.

Fredsstaty i Chimaltenango, Guatemala. Foto: Aron Lindblom.

Idag är det den internationella fredsdagen, instiftad av FN för att uppmärksamma ickevåldet som metod och uppmana stridande parter till vapenvila. Ett bra sätt att fira fredsdagen är att ge en gåva till Kristna Fredsrörelsens arbete. Kristna Fredsrörelsen ordnar utbildningar i ickevåld i Sverige, arbetar mot den svenska vapenexporten och skickar fredsobservatörer till Guatemala och Mexiko, för att bara nämna några aktiviteter. Här i Guatemala var Kristna Fredsrörelsens fredsobservatörer närvarande hösten 2009 när flera militärer dömdes till fängelse för påtvingade försvinnanden genomförda under inbördeskriget. Just nu finns vi med och medföljer människorättsförsvarare som arbetar för rättvisa i fallet Las Dos Erres i Guatemala.

Om du vill stödja Kristna Fredsrörelsens arbete för fred är du varmt välkommen att bli medlem eller sätta in ett bidrag på bankgiro 900-0316 eller plusgiro 90 00 31-6. Du kan också sms:a Fred30 till 72 930 och skänka 30 kronor.

Just nu söker Kristna Fredsrörelsen nya fredsobservatörer till Guatemala, Mexiko och Colombia. Klicka på länken nedan för mer information.

Länkar

Kristna Fredsrörelsen uppmärksammar internationella fredsdagen: http://www.krf.se/fredsdagen-21-sept-tyvarr-lika-aktuell-som-alltid

Årets ickevåldshjälte Martin Smedjeback: http://www.krf.se/grattis-martin-smedjeback-arets-ickevaldshjalte

Kristna Fredsrörelsen söker fredsobservatörer till Guatemala, Mexiko och Colombia: http://www.krf.se/node/9

Blogg om Las Dos Erres: https://fredsobservatorerna.wordpress.com/2010/09/17/rattegang-for-massaker-i-guatemala/

En artikel om mr-situationen i Guatemala och Mexiko år 2009, med information om Kristna Fredsrörelsens verksamhet i länderna: http://www.krf.se/manskliga-rattigheter-i-guatemala-och-mexiko-2009

Annonser
Det här inlägget postades i Försoning: Sanning, rättvisa och gottgörelse, Guatemala, Mexiko, Repression mot människorättsförsvarare eller civila och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s