Fredsobservatörer drog publik på Café Hängmattan i Stockholm

Förra årets fredsobservatörer samlade på Café Hängmattan i Stockholm.

Förra årets fredsobservatörer samlade på Café Hängmattan i Stockholm.

De nyligen hemkomna fredsobservatörerna berättade om det arbete de utfört under nästan ett år i Mexiko och Guatemala under en helkväll den femte mars på Café Hängmattan i Stockholm. Den varma och känslofyllda avslutningen på vårt uppdrag som fredsobservatörer firades i sällskap med gamla och nya fredsobservatörer, familj, vänner och bekanta. Bilderna som vi tagit under året glimtade förbi på väggen i ett bildspel, en efter en, och på en sekund var jag tillbaka på andra sidan Atlanten mitt i de där stunderna som ligger lagrade på en speciell plats i hjärtat.

Under kvällen pratade vi om arbetet och livet som fredsobservatör, ungdomars perspektiv på situationen i Guatemala och Mexiko, samt svensk vapenexport. Sju fredsobservatörer fyllda av intryck och erfarenheter fanns på plats för föredrag och informella samtal. Det blev intressanta diskussioner och gemensam analys tillsammans med publiken.

Besökarna fick slutligen också sina kunskaper om svensk vapenexport satta på prov genom en frågesport där vinnarna fick med sig den tecknade boken ”En hjälpande hand” för att kunna fördjupa sig mer i ämnet. Givetvis ett ämne där många frågor dök upp som man inte visste om man skulle skratta eller gråta åt. En av frågorna som i alla fall drog mer skratt än gråt var mot vem Sverige har vapenembargo; Israel, Usama bin Laden eller Saudiarabien. Svaret? Usama bin Laden.

Ett stort tack till alla som kom och förgyllde vår kväll med skratt, intresse och frågor, det var väldigt speciellt för oss att få dela kvällen med er!

Cecilia Gadd och Darinka Medina, före detta fredsobservatörer och medlemmar i Kristna Fredsrörelsen.

Annonser
Det här inlägget postades i Guatemala, Mexiko och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s