Tack ska ni ha!

Nästan tio månader har gått sedan Kristna Fredsrörelsens fredsobservatörer lämnade Sverige för sydligare breddgrader. Nu återstår bara en dryg månad innan det är dags att åka hem och lämna rum för en ny grupp observatörer. Jag tror jag pratar för oss alla när jag säger att det varit en tid i våra liv som vi nog aldrig kommer glömma. De minnen som skapats under dessa månader, de saker vi sett och de saker vi fått uppleva kommer aldrig att lämna oss. Den vardag vi levt i har skiljt sig mycket från den vi känner från Sverige, de människor vi mött likaså. Trots en hård verklighet fylld av orättvisor och våld har de människor som kämpar för en bättre värld och för sina och andras rättigheter gett oss inspiration och kämpaglöd.

Under januari månad kommer årskrönikor från det gångna året läggas upp på bloggen, en från Guatemala och en från Mexiko, där vi sammanfattar de viktigaste händelserna under året. För observatörerna i Chiapas återstår endast en medföljning, och de i Guatemala är i full gång med sina sista medföljningar de med. Den första januari var det exakt 18 år sedan zapatisternas uppror i Chiapas och i samband med detta närvarade KrF:s observatörer på ett forum anordnat av ett universitet i San Cristóbal de las Casas där en alternativ världsordning diskuterades. I Guatemala har en del nyheter om folkmordsfallet kommit fram, vilket vi snart kommer att publicera ett inlägg om.

Med detta inlägg vill vi tacka alla er som följt vår blogg under 2011 och hoppas att ni kommer att fortsätta göra det också under 2012, även med de nya observatörerna som kommer senare i vår. Vi vill också rikta ett stort tack till de 110 personer som skrev under blixtaktionen till stöd för den politiske fången Alberto Patishtán samt de som via KrF skrev under aktioner för människorna i San Marcos Áviles samt för de hotade människorättsaktivisterna Adolfo Guzmán, Margarita Martinez och medlemmarna i människorättsorganisationen Comité Cerezo.

Med hopp om ett år fyllt av fred, rättvisa och kärlek!

Fredsobservatörerna 2011-2012 genom Karin Bender:  Zofie Bengtsson, Sofia Gadelii, Malin Kullmar, Elina Peronius, Charlotta Pettersson och Kajsa Stenberg.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s